WAXEN


Ben je die harde stugge stoppels na het scheren ook meer dan zat?

Zeker op de meest gevoelige plaatsen wil je af van die irritatie, jeuk en ingegroeide haartjes.

Laat harsen je redder zijn in de harige nood!  

 

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN HARSEN EN WAXEN

Er is geen verschil tussen harsen of waxen. De een noemt het liever harsen, de ander zegt waxen. Wij Nederlanders houden ervan onze woordenschat te vergroten door af en toe een woordje van het Engels te lenen. Harsen is het Nederlandse woord voor het verwijderen van haren met een kleverige substantie. Waxen is afgeleid van het Engelse “to wax” en betekend het zelfde. Wat daarentegen wel een groot verschil is is de manier van waxen. En dan met name de soort wax maar zeker ook de methode van het aanbrengen en het verwijderen ervan. 

 

HARDE WAX, ZACHTE WAX OF SUGARING

HARDE WAX oftewel filmhars is harsen zonder strips. Met een spateltje wordt een dunne laag warme wax aangebracht op de huid. Vervolgens moet de wax afkoelen zodat deze uithardt en de haartjes erin vast komen te zitten. Door een lipje los te maken en eraan te trekken wordt de wax verwijderd en komen ook de haartjes mee.
 
Voordeel

Minder huidirritatie: warme striploze wax plakt, maar in koude toestand niet meer. De wax kleeft zodoende alleen aan de haartjes en werkt niet als een pleister op de huid. 

 

Nadeel

Tijdrovend: omdat er steeds maar relatief kleine stukjes kunnen worden aangebracht en deze moeten stollen voordat ze verwijderd worden gaat er even iets tijd in de behandeling zitten.

 

ZACHTE WAX wordt altijd gebruikt in combinatie met een strip. Ook nu wordt er met een spateltje een dunne laag warme wax aangebracht op de huid. De samenstelling is echter anders dan van harde wax, want deze blijft min of meer vloeibaar. De strip wordt op de hars gedrukt en zodra de strip verwijderd wordt komt de hars met daarin de haartje mee.
 

Voordeel

Tijdbesparend: zachte wax is erg geschikt voor het harsen van grotere lichaamsdelen. Het werken met striphars gaat sneller dan ontharen met een striploze harde wax omdat de hars niet hoeft te stollen.

 

Nadeel

Gevoeliger: omdat de hars werkt door plakkerigheid, plakt de strip ook altijd iets aan de huid. Door een goede voorbehandeling met onder andere talkpoeder, een goede harstechniek en een verzachtende crème achteraf is dit meestal geen probleem.


SUGARING EN SUGAR WAXING zijn ontharingsmethoden waarbij een mengsel wordt gebruikt van water, suiker en citroensap. Bij sugaring wordt er een bolletje suikerpasta met de vingers op de huid aangebracht en volgens de "flicking" methoden weer verwijderd. De haartjes zijn in de pasta ingekapseld en komen telkens mee in de pasta. Bij sugar waxing is de pasta vloeibaar. Deze wordt aangebracht met een spatel en verwijderd met strips.

Voordeel

- Zeer geschikt voor mensen met een gevoelige huid.

- Minder pijnlijk.

- Geen of bijna geen allergische reacties

- 100% natuurlijk product

- Wateroplosbaar en milieuvriendelijk

 

DE BEHANDELING

Allereerst worden huid en haren gedesinfecteerd en vervolgens wordt een zacht poeder op de huid aangebracht om te voorkomen dat de wax aan de huid blijft plakken. Afhankelijk van je huidtype en het te harsen lichaamsdeel zal de waxsoort worden bepaald. De hars word aangebracht en volgens de juiste methode weer verwijderd.

 

Na het harsen wordt een speciale reinigingslotion gebruikt waarmee de achtergebleven harsrestjes worden verwijderd. Bij suger waxing doen we dat gewoon met warm water. Vervolgens wordt er een verzorgende gel aangebracht die de huid verkoelt en kalmeert.  

 

JOUW VOORBEREIDING

Het belangrijkste is dat de haartje een goede lengte hebben; ongeveer een halve centimeter. Voor de meeste mensen betekend dat dus 2 á 3 weken voor de afspraak niet meer scheren. Als de haartjes te lang zijn kunnen ze breken en zal het waxen ook gevoeliger zijn. In dat geval kun je ze beter van te voren even zelf knippen. Zijn de haartjes te kort dan zullen ze niet voldoende hechten aan de wax.

Scrub de huid 1 of 2 dagen voor de wax behandeling. Hierdoor worden alle dode huidcellen verwijderd, zitten de haartjes losser en het scheelt ingegroeide haren achteraf. Ook een warme douche of bad nemen voor je waxafspraak is aan te raden. Door de warmte openen je poriën en de haarzakjes wat het waxen vergemakkelijkt en je de behandeling als minder pijnlijk ervaart. Trek lekkere los zittende kleding aan naar je afspraak en als je heel erg gevoelig bent neem dan 30 minuten vóór de behandeling een paracetamol.

 

Gebruik in ieder geval geen douchecrème, bodylotion, parfum of deodorant op de dag van de behandeling. De wax zal dan namelijk niet goed hechten.  

 

NA DE BEHANDELING

Direct na het waxen is je huid nog erg gevoelig. Ga dus niet direct na je behandeling onder de zonnebank of in de zon zitten. Wacht een dagje met zwemmen of naar de sauna gaan en wees voorzichtig met producten zoals douchegel en bodylotion. Zeker als het product alcohol of parfum bevat. Je huid heeft even de tijd nodig om te herstellen.

Scrub vanaf 3 dagen na de behandeling de huid 2 keer per week om ingegroeide haartjes te voorkomen.  Afhankelijk van je haargroei is het advies om binnen 3 tot 6 weken terug te komen voor de volgende behandeling. Een regelmatig waxritme zorgt voor een prettigere behandeling en een beter resultaat.

 

Het is niet ongebruikelijk als je na een paar dagen na je eerste waxbehandeling de eerste stoppels alweer tevoorschijn ziet komen. Het zijn haartjes die zich in een andere fase van de haarcyclus bevinden en nog onder het huidoppervlak zaten tijdens de behandeling. Meestal ben je na de vierde ontharingssessie haarvrij tot de volgende sessie.

Share by: